perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naistenpäivän kinuski-puolikkamuffinssit!


Nämä oli niin herkkua! Yhdellä ohjeella tuli n. 10 muffinssia ja ne hupeni ystäväporukalla nopeasti. Puolukan ja kinuskin combo on loistava: makeaa ja kirpeää. Ilman puolukoita nuo olisi omaan makuun ainakin aivan liian makeita ja pelkillä puolukoilla ehkä vähän tylsiä. Päälle voisi kyllä keksiä jonkin muunkinlaisen cremen esim. suklaan, mutta minusta tuo kinuski sopii täydellisesti. Päälle voi laittaa lisäksi itsetehtyjä suklaakoristeita. Itse raastoin ihan vain suklaata. Ohjeen otin kinuskikissan blogista, sitä itse hieman varioiden.


Puolukka-kinuskimuffinssit
n. 10 kpl

Taikina: 

50g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 vaniljatanko (tai vaniljasokeria)
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
200g puolukoita

Kuorrutus:

2dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Suklaata rouhittuna

Sulata margariini ja anna sen hieman jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vuorottelemalla nuolijalla jauhot, maito ja rasva. Lisää lopuksi joukkoon puolukat.

Kaada taikina muffinssivuokiin. 

Paista n. 200 asteessa n. 20 min. Suojaa loppuajasta foliolla jos näyttää että pinta alkaa tummua liikaa. 

Kuorrute:

Valmista kinuski eli lisää kattilaan kerma ja sokeri ja "keitä" miedolla lämmöllä kinuskiksi. Varo polttamista. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Itse laitoin tämän pakkaseen niin että seos oli kylmää. Sen jälkeen kinuskin voi vatkata vaahdoksi. Laita pursotinpussiin ja pursota valmiiden muffinssien päälle. Koristele suklaalla.


Kaveri halus muffinssin koristeltuna strösseleillä ja PALJON cremeä ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti