tiistai 2. lokakuuta 2012

Marenkikakku eli Pavlova!


Tätä herkkua syötiin loppukesästä vadelmien kera. Tämä on ensimmäinen tekemäni pavlova ja se onnistui erinomaisesti. Näin syksyllä reseptiä voisi muuntaa niin, että tarjoilee pavlovan syyskauden hedelmillä esimerkiksi tuoreilla luumuilla tai aprikooseilla.


Mitä wikipedia sanoo Pavlovasta: "Pavlova on marenkipohjainen täytekakku, joka on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Marenki on pyöreä, ja se on usein koristeltu hedelmillä. Se on rapea ulkopuolelta ja pehmeää sisältä."

Pavlovan tulisi siis todellakin olla sisältä suussasulavan pehmeä ja kuoren tulisi olla valkea ja rapsakka. 


Pavlova

4 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
(1 tl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa)

Vinkkinä sitruunamehu tai omenaviinietikka. Kun seoksen PH taso laskee munanvalkuainen vaahtoutuu nopeammin. Saadaan nopeammin ja kestävämpää vaahtoa.

Itse tein pavlovan ilman happoa itseasiassa ihan vain siksi, että unhodin sen ja pavlova onnistui silti aivan erinomaisesti. 

Ohje

Vatkaa valkuaiset ja lisää puolet sokerista voimakkaasti vatkaten. Sekoita loput puolet sokerista tärkkelyksen sekaan ja lisää sekoitus pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon. 

Paista uunin alatasolla 1 1/2 tuntia 125 asteessa.

Täyte/Päällinen

3dl kermaa
tilkka sitruunamehua
Vaniljatangon siemenet
Ripaus sokeria (ei paljon sillä itse kakku on niin makea)

Hedelmiä, marjoja jne..

Täytteeseen voi laittaa melkein mitä vain mieleen tulee. Täytteestä voi tehdä myös paksumpaa lisäämällä siihen esimerkiksi mascarpone juustoa. Happoa lisää saat makeaan kakkuun lisäämällä täytteeseen esim lime- tai sitruunamehua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti