perjantai 5. lokakuuta 2012

Tuorejuusto Suklaa Brownies

Taannoin opettelin tämän suklaakakun ohjeen ulkoa ...jostain kumman syystä.. Siksi, että tämä on ihan sairaan hyvää!! ja sitä on helppo muunnella erilaiseksi halutessaan. Esim maustaa välissä olevan tuorejuuston jollain marjoilla, sitruunalla, limellä tai siihen voi lisätä esimerkiksi rouhittuja pistaasipähkinöitä tms.. Vain mielikuvitus on rajana Lämpimän suklaakakun kanssa parasta on itse tehty vaniljajäätelö ja vadelmamelba.


Tässä kuitenkin perusohje, jota voi sitten itse lähteä muunteleman halutessaan. Ohje on myös Decapitated blogissa, josta sen alunperin löysin itsekkin.

Tuorejuusto Suklaa Brownies
Tarvit irtopohja kakkuvuoan n. 26cm leveydellä.
4 kanamunaa
4 dl sokeria
Vatkaa vaahdoksi
200g voita
250g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja voi vesihauteen päällä. Sekoita.
2,5dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 Vaniljatanko tai 2tl oikeaa VANILJAsokeria
(ei mitään teollisia vanilliineja)
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri vaahtoon. Sekoita hiukan jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.
Tuorejuustotäyte
1 kanamunan valkuainen
200g tuorejuustoa
n. 0.5-1dl tomusokeria
Sekoita aineksista tasainen massa.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Kaada n. puolet suklaa taikinasta kakkuvuokaaan. Lisää väliin tuorejuustotäyte ja lopuksi päälle loput suklaataikinasta.
Uuni 175 astetta ja n. 30-40min.
Itse pidän suklaakakusta, joka on sisältä vielä hiukan löysä, jolloin paistoajaksi riitti 30 min, mut pitää muistaa se, että uuneissa on eroja.
Kuvassa kakun kanssa on ihan vain vaniljakermavaahtoa, mutta parasta on yhdistää kylmä jäätelö lämpimän suklaakakun kanssa.

Vaniljajäätelö
125g sokeria
6 kanamunan kelt.
Vaniljatanko
5dl maitoa tai kermaa

Lämmitä maito/kerma kattilassa. Lisää vaniljatanko. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa. Kaada lämmin kermamaito sekaan ja vatkaa. Anna jäähtyä. Siivilöi ja laita jäätelökoneeseen.

Vadelmamelba
Vadelmia
Tomusokeria
Sitruunamehua

Itse tein vadelmakastikkeen ihan vain vetämällä vadelmat soseeksi, lisäämällä siihen tomusokeria ja vähän sitruunamehua. Jos ei pidä vadelman siemenistä niin on parempi tehdä melba eli marjat puserretaan siivilän läpi ja siemenet jää siivilään. Sitten vain sokeri ja sitruunamehu sekaan.

5 kommenttia:

  1. Mä haluun tota ny heti! Namnamnam

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hyvältä! Pitää keretä kokeilla joku päivä. Onnea uudelle blogille!:)

    VastaaPoista
  3. Hiukan löysä ja lämmin on parasta? Noooo, 30min paistoajan jälkeen odottelin jäähtymistä jonkun aikaa, mutta päätin syödä kuitenkin lämpimänä kakkua. Kiirehän siinä tuli kun kakku valui irroitettujen reunojen välistä pöydälle välittömästi kun reunoja alkoi irrottaa :D täytyy odotella huomiseen, josko kakku kylmettyessään hyytyisi syötäväksi. siis se pieni läjä minkä sain pelastettua.. odotelkaa muut sitä jäähtymistä ensin :)

    VastaaPoista
  4. Kuten ohjeeseen kirjoitin "uuneissa on eroja" :) Toisessa uunissa riittää 30min paistoaika ja joku toinen voi vaatia pidemmänkim kuin 40min paistoajan. Brownien ei kuulu olla niin raaka ja löysä että se valuu vuoasta otettaessa, vaan hiukan löysä sisältä. :)

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista