maanantai 11. helmikuuta 2013

Tupareiden herkut

Muutimme ystäväni Saaran kanssa kämppiksiksi samaan asuntoon tammikuun lopussa. Lauantaina 9.2 sitten vietimmekin hyvällä ystäväporukalla tupareita tässä uudessa asunnossa. Meidän uusi vuokra-asunto 71 neliöinen kolmio sijaitsee tässä ihan meren rannassa, torin ja kauppahallin vieressä. Herkut tulee olemaan siis ihan käden ulottuvilla.

Päätimme tehdä herkkuja mitkä varmasti bileväkeen uppoaa eli makeaa ja suolaista kakkua. Makeana kakkuna oli mansikka-kinuski hyydykekakku ja suolaisena ihan perinteinen kinkkuvoileipäkakku. Lisäksi tarjolla oli boolia, tortillasipsejä, sekä itse tehtyä guacamolea ja salsaa. Mansikka-kinuski hyydykekakun ohjeen löysin ja kopioin makeaa murmelin täydeltä blogista. Blogissa oli paljon muitakin ihania kakkuohjeita mm sitruunalakritsi juustokakku, jota varmasti tulee vielä kokeiltua.

Iso kinkkuvoileipäkakku meni ku kuumille kiville, makeaa kakkua saatiin kuitenkin pikkupala aamullakin vielä maistella.






Kinkkuvoileipäkakku

(n. 20 hengelle)

2,5 pss iso paahtoleipää (graham)
kruunumajoneesia tai itse tehtyä 
2 pkt ruohosipulituorejuustoa
1 pkt aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
n. 300g saunapalvikinkkua
suolakurkkuviipaleita
tilkka suolakurkun lientä
pari tippaa tabascoa
hunajaa
suolaa
pippuria

Kostutukseen kanalientä

Koristeluun

herneenversoja
tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja
saunapalvikinkkua

Leikkaa paahtoleivistä kannat. Tein kakkuun 2 täytettä. 

1 täyte: Sekoita 1 pkt ruohosipulituorejuustoa ja haluamasi määrä majoneesia. Itse laitoin 130g. Leikkaa suolakurkkua pieneksi kuutioksi sekaan ja lisää tilkka kurkun lientä (n. 1rkl). Lisää puolet kinkun määrästä. Mausta suolalla pippurilla ja lorauksella hunajaa. Tarkista maku.

2 täyte: Sekoita aurinkokuivattutomaattituorejuusto ja majoneesi (130g). Lisää joukkoon muutama tippaa tabascoa (oman maun mukaan, itse laitoin niin, että täyte ei maistu tabascolle, vaan ihan pieni määrä makua antamaan) Lisää loput kinkun määrästä (säästä kuitenkin halutessasi koristeluun jonkin verran). Lisää suolaa ja pippuria. Tarkista maku.

Asettele leivänpalat haluamaasi malliin. Itse laitoin 2 x 4 rivin ja 5 kerrosta. Kostuta jokainen leipäkerros sutilla lämpimällä kanaliemellä. Levitä joka toiseen väliin 1. täytettä ja joka toiseen 2. täytettä.

Sekoita toinen ruohosipulituorejuustopaketti ja majoneesia keskenään ja levitä ohut kerros lauttaaltaan kakun päälle.

Anna mielellään rauhassa kostua ja maustua kelmun alla jääkaapissa yön yli ja koristele seuraavana päivänä.

Ripottele päälle tasaisesti kinkkua tai tee haluamasi kuvio kinkulla. Leikkaa kirsikkatomaatteja ja asettele. Lisää tuoreet basilikan lehdet ja viimeistele reunat herneenversoilla. 


Kinuski-mansikkahyydykekakku

Pohja
175 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte
6 liivatetta
2 ½ dl Flora vanillaa
200 g sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 ½ dl mansikkasosetta

Kiille
2 liivatetta
1 prk kondensoitua maitoa ja n. 2 rkl maitoa

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita voisula keksimurskan joukkoon. Levitä irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokerit. Osa mansikkasoseesta osa sivuun, sulata liivatelehdet siihen kattilassa ja yhdistä lopun soseen kanssa. Sekoita muuhun täytteeseen ja kaada vuokaan. Parhaan tuloksen saat kun annat kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.
Laita liivatelehdet likoamaan. Keitä kondensoitua maitoa reilu 2 tuntia kiehuvassa vedessä purkki avaamattomana ja etiketit poistettuna. Tyhjennä keitetty kinuski tölkistä kattilaan, lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Kondensoitu maito kinuski oli aika kokkareista ja itse sekoittelin ja painelin sitä paistolastalla niin kauan että paakut tasoittui. Sulata joukkoon liivatteet ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi esimerkiksi vesihauteessa. Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Koristele mansikoilla ja valkosuklaalla.
p.s muistakaahan katsoa huominen MasterChef jakso neloselta klo 20. ;-) Luvassa melekosta meininkiä. Kuka epäonnistuu tällä kertaa?

1 kommentti:

  1. Blogissasi on monta herkullisen näköistä reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä tai muuten vain haluat löytää kivoja ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista